Säsongsavslutning med S/S HERBERT

2006-09-23

 

Bilderna tagna av Anders Thornqvist!

Vänner,

Ett sånt väder! Medlemsturen och brygginhämtningen blev minst sagt en lyckad föreställning tack vare det kvardröjande sommarvädret. Medföljande ungdomar badade ju helt ohejdat som om det varit för flera månader sedan. David hade tagit på sig finaste grillmössan och maten räckte och blev över.

På förmiddagen hade vi ju också klämt in en extratur med folk från vår franska vänort och jag tror dom fick se en mycket fin sida av Alingsås. Dom såg i vart fall väldigt nöjda ut - vad dom sen sa är jag inte helt säker på, det lät dock väldigt positivt. Ekonomiskt en liten oförutsedd inkomst, lite försäljning och några nya medlemmar!

Bryggan sen då? Ja, jag tor nog den gjorde sin sista tjänst när den med Per-Anders och undertecknad ombord bogserades hem. Visserligen var det väldigt trevlig, speciellt när Bega och kompani under färd med hjälp av propellerström och farten i vattnet, i en plastpåse,  färjade över kaffe och (efter klagomål) även saft och sockerkaka till oss. Sen var Per-Anders och jag helt nöjda och njöt i fulla drag av lugnet sådär en 35 m akter om Herbert. Det dög bryggan till men när vi lossade den från Risö kunde vi konstatera att endast en stötta höll bryggan ut från land. Utan kättingarna under bryggan plus en massa snören hit och dit så hade den inte funnits på plats överhuvudtaget. Även "landfästet" för landgången bestod enbart av snören - alla bergfästen var kass även här. Så skall den bryggan ut igen så krävs det ganska omfattande reparationsarbeten och det verkar ju meningslöst när det nu finns beslut i Risöregeringen om att bygga en fast brygga.

Hoppas vi ses under vinterns arbetsmöten (varje måndagkväll). Bosse och Bega har lagt ner ett hästjobb på att få fint inne i klubbstugan. En del arbete återstår men väggarna är nytapetserade i kammaren och väntar på  att bli indränkta med nytt ljug.

Tack alla som hjälpt till med och nu avsluta en fantastisk seglationssäsong. Herbert verkar nöjd också men vill gärna bli ompysslad inför den vinter som sannolikt kommer förr eller senare (ibland överraskande).

Hälsar
Dan 

Vår Ordf. har formulerat vad många av oss skulle sagt!

 

En beskrivning av denna  lyckade dag får bli avslutning på årets turer med vår underbara båt HERBERT på en tillika underbar sjö.

Länkarna kollas noga av härför specialutbildade MÅF-are från Alingsås

Ser du änden Bega?

Kan detta vara rätt?

Fan vet!

   

Vi vill ha mat !!!!

   

 

Undrar om det inte är Utspisningsfunderingar pågång?

   

Ännu ett bidrag till årets bild?.

En stämningsfull bild eller hur?

Kanske Risöbryggans sista resa?

   

Fyr i pannan och fyr på släp är en annan av mina favoriter som

årets bild på Herbert!

Har Ni flera så skicka till mej!

   
   

S/S HERBERTS vägledare i mörka natten!

Ensam jag är, stod hellre på ett skär

för att slippa allt kladd och utan elektrisk sladd.

Tre alternativ:

  • Fråga publiken

  • Uteslut några

  • Ring en vän

   
 

 

NUMBER OF VISITORS - ANTAL BESÖK sedan senaste uppdatering

 Åter till hemsidan BX kringelbo@swipnet.se

E-post

Bror Nilsson
Copyright © 1995 [BEN-SON CONSULTING]. All rights reserved.
Revised: September 24, 2006.

Back to Top eller Åter till hemsidan